Eerste Generatie

Willem Beaumont

1912

1 april

Op zijn 22ste verjaardag neemt Willem Beaumont het Hotel Swelssen over en verbindt er de familienaam Beaumont aan. Hij legt de basis voor een familiebedrijf dat ondanks 2 wereldoorlogen en verschillende perioden van economische malaise, tot op de dag van vandaag stand weet te houden en in de loop van de tijd tot een begrip uitgroeit.

Derde verdieping

Uitbreiding

1922

In 1922 breidt Willem Beaumont het hotel uit door op het bestaande gebouw een derde verdieping te plaatsen. Het hotel heeft dan 27 kamers, die allemaal over centrale verwarming, stromend water en aparte badkamers beschikken.

Hoofdkwartier

Amerikaans leger

1944

Van 12 oktober 1944 tot 18 september 1945 wordt Hotel Beaumont gevorderd door de Amerikaanse strijdkrachten. Tot maart 1945 is het hotel hoofdkwartier van het Amerikaanse Negende leger.

Tweede Generatie

Jean Beaumont

1947

1 april

Op 1 april 1947 maakt Jean Beaumont de start in het bedrijf van zijn vader. Onder zijn leiding kan het hotel in de naoorlogse jaren flink uitbreiden met de aankoop van vier buurpanden. Hij verplaatst de entree op de hoek van het hotel naar de zijgevel wat hem de mogelijkheid biedt het restaurant uit te breiden. Op 1 april 1962 – het 50-jarig bestaan – telt Beaumont 55 kamers.

Oprichting Hotelschool

Maastricht

1950

Op 5 juni van dit jaar start Willem Beaumont de eerste landelijke hotelschool in het voormalige gerenommeerde Grand Hôtel de Lévrier et de l’Aigle Noir aan de Boschstraat in Maastricht. De huidige Hogere Hotelschool Maastricht groeit uit tot een van de meest gerenommeerde hotelscholen van Europa.

Grote Uitbreiding

Aankoop vier panden

1970

De jaren zeventig kenmerken zich als de jaren van uitbreiding en modernisering. Er worden weer vier grote buurpanden aangekocht en het hotel wordt aangepast aan de comforteisen van die tijd. Zo komt er een lift, verhuist de keuken van de kelder naar de begane grond, wordt de receptie vernieuwd, komt er een bar en wordt het restaurant uitgebreid met enkele zaaltjes. In 1977 telt Hotel Beaumont 85 kamers.

Derde Generatie

Harrie Beaumont

1978

1 april

Op 1 april 1978 neemt Harrie Beaumont het hotel van zijn vader over. Vanaf dan wordt in versneld tempo gemoderniseerd. Alle kamers krijgen kleurentelevisie en directe telefoonverbinding. Verderop in de straat worden 55 parkeerplaatsen gekocht en het restaurant wordt omgedoopt tot Restaurant Alsacien Beaumont dat zich richt op de verfijnde Elzasser keuken. In 1997 wordt begonnen met de bouw van een Résidence waardoor Beaumont anno 2000 over 117 kamers beschikt.

Grote Renovatie

David Chipperfield

2004

In dit jaar begint een grootschalige verbouwing - naar ontwerp van de befaamde Britse architect David Chipperfield - die het hotel zijn huidige identiteit heeft gegeven. Het ontwerp is modern met behoud van het typische karakter van het pand en met respect voor het verleden. Dit wordt onder andere gekenmerkt door de vele originele plafonds in combinatie met het strakke minimalistische design.

David Chipperfield

100 JAAR Beaumont

Koninklijk Hofleverancier

2012

Bij het 100-jarig bestaan van de zaak is Beaumont uitgegroeid tot een modern hotel met 130 kamers, een toprestaurant, verschillende vergader- en banquetingfaciliteiten en zo’n 80 medewerkers. Op 1 april van dit jaar ontvangt Hotel Beaumont het predicaat Koninklijk Hofleverancier. Voorbehouden aan bedrijven van minimaal 100 jaar oud die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Vierde Generatie

Jean-Marc & Christophe Beaumont

2014

1 april

Op 1 april nemen Jean-Marc & Christophe Beaumont het hotel van hun vader over. De inmiddels vierde generatie bouwt verder op het fundament van de vorige waarin oprechte gastvrijheid als altijd het uitgangspunt blijft.